Pazartesi, Aralık 23, 2024

‘Flıght Sımulator’ Oynamanın Mülakatlarda Bir Faydası Var mı?

tarafından Brcva
393 Görüntüleme
Flight-Simulator-Oynamanin-Mulakatlarda-Bir-Faydasi-Var-mi-

Eveeet geldik yıllardır herkesin konuşup tartıştığı, her fikri savunanın kendini haklı gördüğü bir konuya. Nedir bu ‘Flight Simulator?’ 

flight-smilator-ucus-smilasyonu

Özellikle pilotluk seçme süreçlerine girenler veya sürecin içinde olanlar çok iyi bilirler ki konu ile ilgili bazı forumlar vardır. Bu forumlara nasıl yanaşacağınızı bilirseniz faydalı olabilirler ancak içinde bir kaybolursanız… Eyvah…

Bu platformlarda en çok rast geldiğim konulardan birisi de ‘flight simulator’ konusu. Kimilerine göre bunu oynamak garanti mülakat geçmeyi sağlıyormuş, kimilerine göre bunu oynamak bu işi ne kadar istediğini gösteriyormuş, kimilerine göre uçuşlarda bunu oynayanlar büyük avantaj sağlıyormuş. Ha bu arada araştırmalarıma göre, bu ‘flight simulator’e de öyle oyun diye hitap edilmezmiş. Özellikle bunun delisi olanlar için oyun ibaresi oldukça sıkıntılı bir terimmiş. O nedenle ben de kendisine bundan sonra simülatör sadece simülatör diyeceğim 🙂

Yollar boyunca bu konuda çok fazla iddaa duydum. Simülatörde binlerce saat uçuşu olanıyla da tanıştım, bu platformun ne olduğu hakkında hiç bir fikri olmayanla da. Gelelim bana. Ben seçim aşamasındayken, kendisiyle tanışmadım. Yani gördüğünüz gibi simülatör oynamadan da akademi kazanılıyor. Ancak oynayarak da kazanılıyor. Eee peki hangisi doğru?

Her zaman bir şeyin aşırısına ve kulaktan dolmasına karşı olmuşumdur. Bizler düşünebilme ve muhakeme yapabilme kabiliyeti olan canlılarız ki özellikle bu meslekte olmazsa olmaz olan özelliklerden birisi de bu. Bu nedenle bilgilere kulaklarımızı kapamamalıyız ancak neyin kirli neyin faydalı bilgi olduğunu ve hatta ve hatta bazen bir olayın içinde olmasak bile duyulan bilginin ne kadar mantıksız olduğunu ayırt edebilecek kapasitede varlıklar olmalıyız. Çok tereddütte kaldığımız da ise bunu gerçekten konunun uzmanı olan kişilerden araştırarak öğrenmek doğru yolu bulmak için en iyisi olacaktır.

Gelelim sadede. Ben de aynen böyle yapmıştım zamanında. Bilen kişilere sordum. Ve sizlere simülatör oynayın veya oynamayın demek yerine ( ki zaten diyemem çünkü konu hakkında uzman kişi değilim) elde ettiğim yanıtları yazacağım sadece. Bu yanıtları sizlerle paylaşmam umuyorum ki sizlerin de o muhakemeyi yapmasına yardımcı olacaktır.

Avantajlar:

  • Simülatör, seçeceğiniz uçakla bire bir aynı özelliklere sahip şekilde tasarlanmış. Yani bir kokpitte yer alan her şeyi detaylı olarak inceleme ayrıcalığınız var.
ucus-simulator-kokpit
  • Uçuşlara başlayacağınız zaman aklınızda tutmanız gereken çok fazla bilgi, yapmanız gereken çok fazla iş olacak. Bu iş yükünün ağırlığını idare ederken bir yanda hangi düğme neredeydi diye boğuşmamak adına kendinize bir refleks edinmeniz mümkün.
  • Uçuş planı, yakıt hesaplama gibi daha detaylı konularda bile kendinizi geliştirebilmeniz mümkün. ( Bu size sınavlar aşamasında ne derece lazım düşünmek gerek)
  • Uçağın hıza karşı gösterdiği tepkileri, lövye hareketlerine karşılık verdiği tepkileri anlayabilmeniz ve resmedebilmeniz mümkün.
airbus-microsoft-flight-simulator-a320

Kısacası ilgilendiğiniz konu ile ilgili görsel ve uygulamalı bir pratik olacağı kesin.

Ancak;

Dezavantajlar:

Tek bir dezavantaj yazacağım. Eğer çok uzun saatler simülatör oynarsanız, hele hele bunu sıfırdan kendi başınıza öğreniyorsanız, belirli bilgiler edinecek ve bunları bir temele oturtacaksınız. İşte çok değerli bir kaptanım bana şöyle demişti: ‘ Hiç olmayan bilgiyi öğretmek kolaydır ama yanlış öğrenilmiş bilgiyi değiştirmek çok zordur.’

İşte bütün olay bundan ibaret. Sizlere konuyla ilgili bilgilerimi aktardım. Anlatması benden tercih sizden.

Sizleri muhakemenizle baş başa bırakıyorum:)

May the 4th be with you…

bd

Yorum Yap

Bu yazılar da hoşunuza gidebilir

Son yazılar

tarafından Brcva
tarafından Brcva
tarafından Brcva

Popüler yazılar

tarafından Brcva
tarafından Brcva
tarafından Brcva
Merhaba, Ben Burcu DENİZ. 2014 yılında çıktığım ‘HAVACILIK’ macerama, zaman zaman üzüntüler, hayal kırıklıklarıyla ancak nihayetinde büyük bir mutluluk ve gururla devam etmekteyim.

Çok uzun yıllar süren bu maceranın sonunda, TAFA’dan mezun olarak sonunda 3 sırma sahibi bir pilot olarak yazılarımı sizlerle paylaşacağım. Yıllar süren uçuş akademilerine girebilme hikayemde o kadar yardımsız ve o kadar zorluklarla ilerledim ki ‘Kazanırsam ben herkese yardım edeceğim’ sözümü tutmaya kararlıyım.

İletişime Geç: info@thewomanpilot.com